Huisregels

Created with Sketch.

Judovereniging Judo Fritz is aangesloten bij de JBN onder nummer 5229, en bij de Kamer van Koophandel onder nummer 69593299.

Huisregels van de judovereniging Judo Fritz Diemen.

 1. De judovereniging is gesloten van 1 juli tot en met 31 augustus. Verder is de judovereniging gesloten tijdens alle schoolvakanties in Diemen.
 2. Alle judoka’s mogen deelnemen aan wedstrijden georganiseerd door de judovereniging.
 3. Op dagen dat er een toernooi is vervallen alle lessen.
 4. Wedstrijden waarvoor de judoka zich inschrijft dienen altijd betaald te worden. Ook als blijkt dat er niet wordt deelgenomen aan de wedstrijd. Er worden geen inschrijfgelden geretourneerd. Alleen bij inschrijving via de wedstrijdkaart kan bij verhindering tot 3 weken voor aanvang van de wedstrijd het inschrijfgeld worden teruggevraagd.
 5. Circa 2 weken voor aanvang van de wedstrijd wordt de indeling van de groepen bekend gemaakt.
 6. 2x per jaar vinden er examens plaats. Judoka’s worden geselecteerd door de sensei en ontvangen een uitnodiging.
 7. Om deel te kunnen nemen aan een examen, dient de judoka aan minimaal 3 wedstrijden per jaar deel te nemen.
 8. Bij examens zijn belangstellenden welkom. Zij dienen rustig aan de kant plaats te nemen. Het is niet de bedoeling dat belangstellenden zich bemoeien met het examen.
 9. Judoka’s die in het bezit zijn van de eerste kuy (bruine band), kunnen niet meer deelnemen aan de examens afgenomen door de judovereniging. Zij kunnen wel trainen voor de eerste dan en examen afleggen bij de JBN. Zij dienen lid te zijn van de JBN.
 10. Judoka’s die deelnemen aan het judokamp, dienen in het bezit te zijn van een geldige ziektekostenverzekering en een WA-verzekering.
 11. Judoka’s die zich inschrijven voor het judokamp kunnen bij verhindering tot 31 dagen voor vertrek van het judokamp het kampgeld terugvragen. In de maand voor vertrek kunnen wij niet overgaan tot het retourneren van het kampgeld, daar wij alle activiteiten moeten betalen.
 12. De contributie wordt 1x per jaar geïnd, in de maand januari.
 13. De contributie mag in 3 termijnen worden overgemaakt.
 14. Opzeggingen dienen schriftelijk voor 1 december bij het secretariaat binnen te zijn. Anders wordt het lidmaatschap automatisch verlengd met 2 maanden.
 15. Let op! Judopakken dienen schoon en passend te zijn en van goede kwaliteit. De jas komt tot over de heupen. De mouwen tot aan de polsen en is van het zogenaamde wafelkatoen. De broek valt ruim en de pijpen komen tot op de enkels. Judoka’s t/m 7 jaar mogen een zogenaamd zeildoeken judo pak dragen. Vanaf 8 jaar dienen judoka’s een origineel wafeltjespak te dragen.
 16. De laatste les voor de zomervakantie mogen alle judoka’s een van hun ouders mee nemen om mee te judoën. In overleg met het secretariaat is het mogelijk dat er een ander persoon mee judoot. Deze persoon heeft de minimale leeftijd van 18 jaar. Er worden geen broertjes of zusjes toegelaten. Ook is het niet mogelijk dat judoka’s uit een andere groep mee judoën met hun broertje of zusje.
 17. Belangstellenden mogen de laatste 10 minuten van de les kijken. Ook zijn belangstellenden welkom bij toernooien, examens en wedstrijden. Bij wedstrijden is het niet toegestaan om aan te moedigen.
 18. Judoka’s mogen 2x per week judoën. Op zondag is een extra training, alle judoka’s mogen hieraan deelnemen.
 19. Judoka’s die op zondag willen judoën, kunnen dit in overleg doen met Hanneke.
 20. Ouders en leden zijn ervan op de hoogte dat de judovereniging noch de instructeurs aansprakelijk zijn voor schade.
 21. Ouders en leden zijn ervan op de hoogte dat als een lid tijdens het seizoen wil stoppen met het volgen van judolessen, een restitutie van de contributie niet mogelijk is en het volledige kalenderjaar betaald dient te worden.
 22. Ouders van minderjarige leden, of leden vanaf 16 jaar zijn verplicht om het AVG formulier in te vullen en te ondertekenen.

Nog enkele tips:

 1. Draag slippers. Dit voorkomt voetschimmel.
 2. Bij hoofdluis, moet je het judopak minimaal 24 uur in de diepvriezer doen. Judopakken mogen niet heter gewassen worden dan 30 graden. Hoofdluis wordt pas gedood bij temperaturen vanaf 60 graden.
 3. Sieraden moeten af. Oorbellen uit of afplakken (doe een rolletje pleister in je judotas.)
 4. Lang haar moet bijeengebonden zijn met een elastiekje zonder ijzer. Geen haarspelden, haarbanden en andere versieringen voor het haar.
 5. Wratten goed afplakken en bij voetschimmel schone sokken aanhouden.
 6. Ouders die de laatste judoles deelnemen aan het ouder en kind judo, dienen makkelijk zittende kleding aan te hebben met lange mouwen en lange pijpen.

Indien er naar aanleiding van de bovengenoemde bepalingen nog vragen zijn, kunt u zich wenden tot de voorzitter.

Voorzitter en contactpersoon voor de vereniging.
H. Fels